Gympa-dags!

Japp, idag var det dags för barngymnastik! Ungarna var väldigt otåliga på förmiddagen, tyckte att vi mest skulle strunta i allt och bara åka.. =) Vi kom iväg lite väl tidigt, men maken hade kollat att salen var tom så det gjorde inget idag. Sen drog allt igång; in med redskap, upp med det vi tagit med oss, planering för olika längd på barnen, olika svårighetsgrader – planering för olika svårigheter överlag. När allt kommit på plats, insåg jag att jag glömt vad jag insåg förra terminen vi körde… Vi behöver vara lite tydligare innan om vad det är vi ska göra när vi är där, och hur allt är upplagt. Lilleman han hänger på bra så länge han har mig med sig, men tjejerna är lite såna att de gärna springer runt och gör massor av det enkla roliga och håller sig undan det svårare. Nu är det naturligtvis så att fokus är att vi ska ha roligt, med det ligger också på att göra lite nytta..!

Jag tror att jag måste försöka knäppa lite bilder nästa gång, visa er vad vi håller på med. Det är inte alls några avancerade saker, men lite allmän rörelseglädje med nyttiga moment i kanske man kan säga..? Jag ska planera det lite bättre i mitt eget huvud inför nästa gång också, den här gången låg fokus mest på att låta ungarna återbekanta sig med salen och redskapen/några av övningarna. Så nästa söndag kväll kanske det kommer ett litet sjukgymnastiskt inlägg här i bloggen om ni har tur.. 😉 Där borta ligger ju allt arbete naturligtvis på att förbättra sensomotoriken, men det är ingen specifik sensomotorisk träning/reflexintegrering som ligger i fokus utan helt enkelt att kalibrera den förbättrade vestibulära funktionen och motoriken i lekbetonade övningar som aktiverar hela kroppen. Det är onekligen lite av varje, och sen läggs det in en del övningar som inte alls kräver redskap utan bara den egna kroppen – på olika nivåer så att det ska passa de olika barnen.

Hmm.. jag hade tänkt berätta lite om vad vi gjorde idag, men jag tror faktiskt att jag hoppar över det… Jag tror att jag ska ta det nästa helg, med lite bilder och en förklaring på tanken bakom övningarna. Dyker inget oförutsett upp, så kommer det nog. Ni får ge er till tåls!