Julförberedelser!

Japp, här förbereds det. Vi har inhandlat lite mat, lite smått planerat när vi ska göra den (det lilla vi ska göra i år), och vi har kollat runt på recept för lite kakor och godis. Det blir lite av den varan i år, men något ska vi hitta på i alla fall. Nån form av kola, några saffransbullar och nån mjuk pepparkaka skulle jag tro.

Idag trillade också ett stort julklappspaket från Bokus in. Den högen kompletterades av ett besök ner i källaren, där man i vårt hus kan hitta det mesta… =) Stumpan får några böcker att läsa själv, och några som vi kan läsa för henne och som öppnar för lite spännande språkdiskussioner. Hon får också nån bok om biologi, blommor den här gången. Den jag hade velat ge henne kom vi på för sent, så den får vi ta nästa gång. Myset får några bokstavsböcker på rim vilket alltid funkar, och några fler böcker som vi kan läsa på kvällarna. Lilleman, får några matteböcker från Bokus med olika fokus. Nere i källaren kunde vi sen komplettera till lilleman med ytterligare matematik på olika nivåer, ett rejält anatomiatlas, 2 x anatomi och fysiologi, lite psykiatri och krisbearbetning av Cullberg, lite organisationslära, och lite annat smått och gott. Barn- och ungdomspsykiatriböckerna jag letade efter lyckades jag dock inte hitta, kan undra var de har hamnat… Till tjejerna hittade vi också några kompletta set av oljefärger+penslar och dukar att måla på, samt en rolig knallrosa gose-orm. Ungarna får också några CD-skivor ur vår gamla samling, så snart lär det bli nostalgi här hemma… =D

Vi lär troligtvis krypa till korset och köpa ett Kinect-spel till stumpan också, för hon har verkligen kommit igång och spelat nu vilket är riktigt bra för hennes kroppskännedom. Vi kommer också göra en telefonrokad, har ordnat en lite bättre iPhone till stumpan och så får myset hennes gamla. Helt begagnat och billigt, och just nu känns det som en väldigt bra grej. Vi får projektera under jullovet och se till så att myset har sitt hjälpmedel klart sen när vårterminen drar igång. Hon har helt klart behov av mer struktur än vad vi ger i dagsläget, och vi behöver korrigera det. Många dagar går det ju bra utan, vilket gör att man lättare skjuter upp det, men när det händer något (och det kan vara rätt litet) så märks tydligt att hon behöver mer kontroll. Jag hoppas att en telefon kan funka lika bra för henne som för stumpan, och det tror jag helt klart. Vi måste bara fixa innehållet först… Det handlar om lite bildproduktion och specialredigering av dessa, nedladdning av dagsschemaapp (TASUC om jag inte kommer på nåt bättre..), timstock, veckoschemaapp (WeekCal), iDress, hitta min iPhone, Ritprata (om den funkar i iPhone – någon som vet? jag har aldrig testat inser jag..), osv. Vi måste också lägga in aktuella kontakter fullt ut; mamma, pappa, mormor… till tjejen som gärna pratar i telefon… =D Slutligen lite lämplig förströelse till såna där gånger då man gärna vill att tjejen står still i fem sekunder… Allt förpackat i ett snyggt fodral med axelrem. För stumpans del uppdaterar vi förströelsen lite, och så byter telefonen färg vilket ju kommer innebära att det faktiskt är ”nytt”… Lilleman får några nya appar, lite nya roliga saker att upptäcka. The Elements tex, kul kemiapp! Jag ska också testa en ny kommunikationsapp, eller håller på egentligen, för att se om jag kan fixa dels mailfunktion från ordprediktionen och sen möjlighet att byta språk… =) Det mesta funkar som det ska, men inte allt. Har mailat supporten, får se vad de säger.