Semlor och mys!

Idag hade vi tänkt åka skidor igen, men vädret är så skumt att jag inte vet om vi kommer ta oss iväg. Ena stunden är det halvsoligt och bara lite småblåsigt, lagom temperatur liksom. Sen helt plötsligt så fullkomligt vräker snön ner, och det blåser rätt rejält. Helskumt liksom! Ungarna har inte heller varit så sugna på skidåkning idag, fokus har mer legat på att jag tidigare i veckan lovade dem att vi skulle baka semlor i helgen.. Vi har aldrig testat förut, men hittat ett recept som vi nu tänkte prova. Stumpan har varit helt salig över det hela, pratat varje dag om det och själv skrivit in det i sitt veckoschema..! =D Myset hakade naturligtvis på, så ”semlor på lördag” har jag hört nästan hela veckan nu ;). Idag, var det dags. Stumpan ville naturligtvis ha semlor till frukost, men gick med på att vänta tills efter lunch i alla fall.

Så, vi bakade semlor! Receptet vi valde är taget från Nillas Kitchen (vi gillar en del av hennes recept, helt klart), och i det här huset är det alltså hennes variant fria från ägg, mjölk, mjöl och socker som vi har valt. Som grädde körde vi den fetaste kokosmjölken, blandat med lite honung, vaniljpulver och ett uns marsanpulver. Jag var helt fascinerad av att Stumpan successivt kom och luktade på allt jag gjorde, smakade lite, och godkände allt..! När semlorna var färdiga, så åt allihopa med god aptit. Myset orkade förvisso inte äta upp sin för de är väldigt, väldigt mäktiga, men alla tyckte att de var toppen. Lilleman konstaterade att han fått sån förut, han kände igen smaken (han har inte ätit semla sedan vi la om kosten och då var han två år gammal) och tyckte att också dessa var riktigt goda. Stumpan åt upp hela sin, trots att den var ganska stor, så hon lär inte behöva något mellis idag.. =D Till och med maken godkände dem, tyckte faktiskt att de var jättegoda! Det i sig är helt galet, för han är sån att han nästan aldrig gillar ”ersättningsvarianter” och inte alls gillar smaken av kokos så grädden har han protesterat vilt mot tidigare! Men si där – det gick jättefint till slut.. 😉 Och visst blev de ganska fina..??

IMG_4098

Så nu sitter vi mätta och belåtna. Har tränat med Lilleman, och ska nu ta tag i tjejernas träning. Inser att jag nu står inför att göra en ny utvärdering av träningen egentligen, så det måste jag ta tag i. Det ska bli oerhört intressant att se hur det nu ser ut… Man blir ju lite hemmablind när man hela tiden lever med träningen, men jag har gjort några små tester som redan har visat mig att vissa saker gått tydligt framåt.. Ungarna i det här huset kämpar helt klart, utan minsta tvivel, mot något mer än ”bara sensomotorisk omognad”. Det gör att allt tar lång tid, men trots att det inte borde gå – så går det.. Vi får se hur långt det gått hittills.. 😉