Trevlig 1:a advent allihopa!

Allmänt konstig dag idag.. Kan inte säga att adventskänslan infann sig, men vi har åtminstone ägnat dagen åt att röja i all bråte här så det är lite mer städat än vanligt. Hela familjen dras fortfarande med den envisa förkylningen, så ingen är helt enkelt på topp.

Den stora funderingen hos släkten, verkar vara ”vad vill ungarna ha i julklapp”? Så vi har diskuterat lite idag, inlett i alla fall. Myset var direkt ganska tydlig, och kunde ge en liten lista på en gång. Stumpan hade inte tid att fundera, och lilleman han behövde tid på sig sa han. Så, vi får återuppta funderingarna om nån dag. Stumpan började på allvar i fjol att komma på vad hon ville ha, så det kommer nog att komma en liten lista från henne också. Lilleman, han är lite antingen eller.. Ibland då kommer han inte på något alls, och andra gånger har han väldigt stora och detaljerade önskningar – i plural. Så det ska bli spännande att se.

Själv, önskar jag mig en yoghurtmaskin, en råsaftscentrifug, och några riktiga syrningskrukor så att jag kan se till att alltid ha syrade grönsaker till familjen färdiga! =)

Så nu drar allt igång. Huset är smått förberett, ungarna är inne i tänket, och jag har lusläst nätet efter varianter på kakor och gott som vi kan baka tillsammans nu i adventstid. Pepparkakor, jitterbuggare, kokostoppar och nån sorts kola ska det nog bli i alla fall. Får se om maken ger sig på lussebullarna, jag hoppas! Jag ska också testa om det går att göra saffranskladdkaka, för det måste helt enkelt bara vara en himla fin kombination av två härliga världar! =)