Dagens frukost

KOSTNov 28 20130 Comment

Dagens frukost:

– en portion av hemsyrade grönsaker (japp, jag har gett mig in i fermenteringsförsöken… egen – betydligt billigare – probiotika lockar)
– en kopp hemmagjord kycklingbuljong (gjord på majskyckling som inte är ekologisk men åtminstone inte har ätit något antibiotika-foder, gott som tusan!)
– en av mina bananscones (se recept nedan, gott!)
– en gluten/mjölkfri hårdbrödsmörgås med makrill
– lite vitaminer och mineraler

Vad pysslar jag med..? Hmm.. ibland undrar jag också.. Men det är ett långsiktigt projekt, som går målmedvetet mot en bättre kosthållning i huset – för alla. Det är ett fixande, trixande, mutande just nu. En progressiv utveckling, där det sakta men säkert går åt rätt håll. Vi kommer, som vanligt, att köra vår egen variant av inhämtad kunskap om vad som för oss är bra att äta. Spännande…

BANANSCONES
1 banan
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver (går med all säkerhet att bara strunta i faktiskt, för särskilt ”luftiga” blir de inte – de stelnar mest. funkar det inte utan är tanken att i förlängningen byta ut bakpulvret mot bikarbonat istället)
en nypa salt
ca 1,5 msk linfrö som fått koka en liten stund i kanske 6 msk vatten, så att de blivit riktigt ”slemmiga” (en variant på äggersättning för oss som inte kan lägga i ett ägg i smeten)

Blanda allt och klicka ut i två klickar på bakplåtspapper, grädda i 175 grader i ca 20 minuter.