Uppföljningen.. =)

Japp, nu är ungarnas nya bedömning nästan färdig. Den lämnade några frågor, så det blir en tidig kompletterande synbedömning imorgon bitti före skolan för stumpans del! Men.. ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det är så jäkla häftigt..!

Lillemans alla synförbättringar kunde på nytt bekräftas. Han har ingen extrem supersyn och har fortfarande en liten skelningstendens. Men han har fullgod synskärpa på både nära håll och på avstånd, han har god fusion, toppbetyg på sitt djupseende (!). Han har helt ok detaljsyn på avstånd, när håll orkade han inte testa – vi får se om det hinns med i morgon. Egentligen visar testet idag att lilleman nu har betydligt bättre syn än stumpan..! Dock, som sagt.. Jag tror att ett par av testerna med stumpan missades pga en pedagogisk miss från vår sida – därför gör vi om just de sakerna imorgon. Vi ska också kolla hur fusionen funkar för morgonpigga ögon utan glasögonen.

Vad gäller den övriga biten, så måste jag säga att jag är rätt chockad. Nog för att jag sett att saker och ting gått påtagligt framåt, men att faktiskt göra testerna och se den tydliga skillnad som är det är riktigt häftigt! Att lillemans djupsyn helt fallit på plats, stämmer väl överens med att hans TLR nu är betydligt svagare. Allt i det nya testsvaret är återigen helt logiskt, men det har helt enkelt gått mycket fortare än jag vågat hoppas. För stumpans del så är det ungefär lika. Den nya moroövningen har haft jättebra effekt, och att tjejen nu är så mycket lugnare går helt klart att förklara utifrån det vi nu har sett. Visst finns det kvar att jobba på för bådas del, utan tvekan, men framstegen är dubbelt eller tre gånger så starka som jag gissat.

Kanske häftigast av allt, är att lillemans motoriktester visar så tydliga förbättringar. Vi är ännu bara i början, men det ger verkligen en jättehäftig effekt!

Har ni inte testat det här, fått hjälp av någon som är riktigt duktig (och jag vill understryka att det är mycket viktigt att hitta en riktigt duktig terapeut!) så är det ett otroligt värdefullt tips. Jäklar vad kraftfullt det är!