On my way…

Måste bara säga, igen, att den här kursen är för jäkla bra… Det finska INPP-teamet är jättebra; de är kunniga, trevliga, och lättsamma. Det är verkligen en ynnest att få ha monopol på dem i fyra hela dagar! Jag kan verkligen bombardera dem med frågor och får chans att verkligen gå på djupet i alla funderingar. Snacka om väl investerad egentid..! =)

Fokus för den här veckan är hela det övergången från intervjudelen till det fysiska testbatteriet och genomgång av detta. Och det mina vänner är ett stort testbatteri… Det är himla häftigt att få se en del gamla test (från sjukgymnastikarbetet) men titta efter lite nya saker. Det är också fantastiskt häftigt att själva direkt kunna dra egna paralleller till det tidigare arbetet med våra barn. Vissa faser som stumpan har passerat, kommer jag så väl ihåg – dels för att jag helt enkelt har ett väldigt bra minne för sådana detaljer men också för att jag under hela barnens levnadstid har filmat dem en hel del (lite för lite, ändå tyvärr). Jag kan alltså direkt gå tillbaka till filmklipp och följa upp vad som rent kvalitetsmässigt har ändrats i deras rörelser, och min erfarenhet från det långa och intensiva klurandet/analyserandet kring mina egna barn gör det lätt att direkt placera in all kunskap i ”rätt fack”. Konstigt nog känns det väldigt ”enkelt”, jag finner mig direkt tillrätta och känner mig hemma i allt det här.

Så, måndag var genomgång av hemarbetet (och jag tror jag fick riktigt fina betyg.. ;D ), tisdag var testgenomgång. Imorgon blir det en praktisk dag med tre barn; uppföljning/utvärdering, delvis ny testning, och ny planering. Torsdag följer de sista testdelarna, det som inte hanns med idag. Fredag har vi sedan möten större delen av dagen, så till helgen kommer jag att vara trött..! Men också ganska lycklig.. =)